In wil ik het even graag over de financiële onderdrukking, het machtsspel en een mogelijke oplossing hebben. CRYPTOCURRENCY !!!

Het huidige geldsysteem

Geld, in feite is geld alleen een ruilmiddel. Wij ruilen geld om in andere goederen of diensten. Het handige aan geld is, dat je het overall mee kan nemen en dat het een “vaste” waarde heeft.

We hebben al heel veel verschillende soorten ruilmiddel gehad. Denk hierbij aan schelpen, zilver of goud. Naast chartaal geld (munten en biljetten) maken wij al gebruik van giraal geld (Pinnen). En in Nederland kan je volgens mij bijna overall pinnen. Zelfs al kleine bedragen. Dus, in feite maken we al gebruik van “digitaal” geld. Op onze bankrekening zien we alleen maar cijfers en nadat wij “gepind” hebben zien wij op ons mobiel of via internet dat het bedrag aangepast is, zonder dat wij echt een munt of biljet fysiek in de hand hebben gehad. Dus, de volgende logische stap is dan toch ook cryptocurrency.

Maar wat is het probleem dan met het huidige financiële systeem?

Naast de macht en invloed die banken hebben, kent het huidige financiële systeem 2 grote problemen:

Probleem 1: Rente op de bankrekening
Ongetwijfeld heb je meegekregen, dat je bijna geen rente meer op je bankrekening krijgt. Sterker nog, je kan nog blij zijn, als je nog geen rente moet betalen.

Probleem 2: Inflatie
“Inflatie (letterlijk ‘opblazen’) of geldontwaarding is een stijging van het algemene prijspeil in een economie. De inflatie wordt doorgaans berekend als de prijsstijging van een ‘mandje’ van gangbare consumptieartikelen over de periode van een jaar, uitgedrukt als een percentage.”
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Inflatie

Grote invloed op de inflatie heeft het printen van geld. De wet van vraag en aanbod is één van de belangrijkste principes in de economie.

En nu niet schrikken …
De banken hebben in de laatste 10 jaar net zoveel geld geprint, dan in de hele geschiedenis ervoor. Sterker nog, sinds het jaar 2020 hebben banken ca 6.000 billon dollars geprint. 6.000 billon dollars van de totale supply van ca 22.000 billion dollars. Dat is bijna één kwart van de totale supply !!!!

Er wordt dus steeds meer geprint en volgens de economische wet van vraag en omhoog betekend dit, dat de prijzen omhoog zullen gaan. Of anders gezegd, de waarde van het geld neemt drastisch af.

Samenvatting:
Het geld op je bankrekening wordt steeds minder en in samenhang met de inflatie wordt het geld ook nog steeds minder waard. Wij zijn in feite afhankelijk van de banken. Onze eigen huisbank, de ECB (Europese Centrale Bank), de FED (Federal Reserve Bank) etc

Het geld, waarmee wij betalen is overigens overheidsgeld. De gebruikelijke naam hiervoor is  fiatgeld, van het Latijnse woord voor besluit, bevel of machtiging.
Bron: “The Bitcoin Standard” van Saifedean Ammous